ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BioNTech: Το εμβόλιό μας πιθανότατα αντιμετωπίζει και την ινδική μετάλλαξη

21:21 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
BioNTech: Το εμβόλιό μας πιθανότατα αντιμετωπίζει και την ινδική μετάλλαξη
Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η BioNTech, από κοινού με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer, πιθανόν να είναι αποτελεσματικό και έναντι της ινδικής μετάλλαξης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας.

Ο Ουγκούρ Σαχίν δήλωσε την Πέμπτη, σε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της ινδικής μετάλλαξης ήταν πιθανό να βρίσκεται στο ίδιο εύρος με εκείνη της Νοτιοαφρικανικής, σύμφωνα με την BioNTech.

Ο Σαχίν προέβη στην παραπάνω εκτίμηση σχολιάζοντας τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονική μελέτη, που βασίστηκε στην ανάλυση αίματος εμβολιασμένων ατόμων. Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο bioRxiv στις 10 Μαΐου, έδειξαν ότι τα αντισώματα που προκλήθηκαν από το εμβόλιο ήταν σε θέση να εξουδετερώσουν την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech δήλωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των BioNTech και Pfizer έχει αποτελεσματικότητα 75%, σε πραγματικά συνθήκες, έναντι της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης καθώς και ότι η αποτελεσματικότητά του μπορεί να είναι ανάλογη και έναντι της ινδικής.

«Μέχρι στιγμής είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το εμβόλιό μας σε περισσότερες από 30 μεταλλάξεις του ιού. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι αυτό μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Σαχίν στην τουρκική τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.