ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τα ΜΜΕ που βομβαρδίστηκαν στη Γάζα

22:55 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον ιδιοκτήτη από τη Γάζα του πύργου, όπου στεγάζονταν τα τοπικά γραφεία ΜΜΕ και καταστράφηκε από τον ισραηλινό στρατό, επιβεβαίωσαν πως προσέφυγαν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η προσφυγή, ένα αντίγραφο της οποίας έχει περιέλθει στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρει πως η καταστροφή, στις 15 Μαΐου, του κτιρίου όπου βρίσκονταν τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera συνιστά «έγκλημα πολέμου».

«Το κτίριο αυτό καταστράφηκε χωρίς κανένα κίνητρο. Επομένως, πρόκειται για έγκλημα πολέμου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζιλ Ντεβέρ, ένας εκ των δικηγόρων του ενάγοντος, από την έδρα του ΔΠΔ στη Χάγη.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στρατιωτικοί εξοπλισμοί της Χαμάς βρίσκονταν μέσα στο πολυώροφο κτίριο, το οποίο έπληξαν μαχητικά αεροσκάφη. Όμως, ο Γάλλος δικηγόρος αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Αυτή η υποτιθέμενη παρουσία ένοπλης αντίστασης δεν βασίζεται πουθενά. Αρνούμαστε κάθε αξιοπιστία στον λόγο των στρατηγών και των Ισραηλινών πολιτικών υπευθύνων», τόνισε. Σύμφωνα πάντα με τον Ντεβέρ, οι επιθέσεις εναντίον των ΜΜΕ είναι συστηματικές στη Λωρίδα της Γάζας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.