ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ενίσχυση των περιοχών με τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης

10:50 - 24 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ενίσχυση των περιοχών με τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης
Eννέα περιοχές της Αγγλίας που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον COVID-19, καθώς και των παραλλαγμένων στελεχών, θα υποστηριχθούν από πρωτοβουλίες που θα εφαρμοστούν πιλοτικά, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ενισχύσει τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, αλλά και την αυτοαπομόνωση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (24/5) από το Υπουργείο Υγείας.

Παρά το γεγονός πως τα περιστατικά των μολύνσεων στη Βρετανία είναι ακόμη χαμηλά, αυξάνονται οι συρροές του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους, που θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό από το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ που κυριαρχεί, κι έτσι, τίθενται σε κίνδυνο εκτροχιασμού τα σχέδια για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Μεταξύ άλλων αναμενόμενων ενεργειών, συνολικά 12 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν από την κυβέρνηση για την κάλυψη του κόστους διαμονής μελών υπεράριθμων οικογενειών, για την παροχή κοινωνικής βοήθειας, αλλά και για τη βοήθεια επικοινωνίας σε όσους δεν έχουν τα αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα.

Ανάμεσα στις περιοχές που θα χρηματοδοτηθούν είναι το Γιόρκσιρ, το Λάνκασιρ και το Χάκνεϊ στο Λονδίνο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, «Τα παραλλαγμένα στελέχη είναι εν δυνάμει ο Δούρειος Ίππος για την πρόοδο που κάναμε με σκληρά μέτρα, ενώ είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους δείξουμε την πόρτα εξόδου, ακολουθώντας τους κανόνες της αυτοαπομόνωσης, όταν μας ζητηθεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 24 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.