ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία για Λευκορωσία: Σοκαριστική η αντίδραση της Δύσης

13:00 - 24 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ρωσία για Λευκορωσία: Σοκαριστική η αντίδραση της Δύσης
Με αφορμή τις οργισμένες αντιδράσεις για την εκτροπή της πτήσης της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους προς το Μινσκ της Λευκορωσίας και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, η Ρωσία κατηγόρησε τη Δύση για υποκρισία.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Facebook, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, «Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι η Δύση χαρακτηρίζει το περιστατικό στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας ως “σοκαριστικό”».

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι χώρες της Δύσης «είτε θα πρέπει να σοκάρονται από …την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας στην Αυστρία, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών … Είτε (αυτοί) δεν θα πρέπει να σοκάρονται καθόλου από παρόμοιες συμπεριφορρές άλλων χωρών».

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Λευκορωσίας, διευκρίνισε πως «δεν ανάγκασε το αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας «συμβούλευσαν» το πλήρωμα να προσγειώσει το αεροσκάφος, αλλά δεν το «εξανάγκασαν μέσω απειλών».

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Ανατόλι Γκλάζ, από την πλευρά του, σημείωσε ότι το Μινσκ προτίθεται να επιτρέψει σε εμπειρογνώμονες να επισκεφθούν τη Λευκορωσία προκειμένου να ερευνήσουν το συμβάν, παρέχοντάς τους πληροφορίες, εάν χρειαστεί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενέργειες των αρμόδιων αρχών μας συμμορφώνονταν πλήρως με τους καθιερωμένους διεθνείς κανόνες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 24 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.