ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΑΤΟ: Συνεδριάζει την Τρίτη (25/5) για τη Λευκορωσία

13:39 - 24 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
ΝΑΤΟ: Συνεδριάζει την Τρίτη (25/5) για τη Λευκορωσία
Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν, αύριο (25/5), προκειμένου να συζητήσουν το όσα σημειώθηκαν στην πτήση Αθήνα-Βίλνιους της Ryanair, η οποία οδηγήθηκε και εξαναγκάσθηκε σε προσγείωση στο Μινσκ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, έκανε λόγο για «κρατική αεροπειρατεία» και «απαράδεκτο εξαναγκασμό» του αεροσκάφους να προσγειωθεί στο Μινσκ για να συλληφθεί δημοσιογράφος που επέβαινε σε αυτό, επικριτικός του καθεστώτος Λουκασένκο.

«Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Πρόκειται για κρατική αεροπειρατεία και δεν είναι αποδεκτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

«Πιστεύω ότι σύντομα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, θα μιλήσει για την υπόθεση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για ευρωπαϊκό μόνο ζήτημα, αλλά για θέμα της κοινότητας των αξιών που μοιραζόμαστε με πολλούς από τους συμμάχους και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού», δήλωσε ο Λουίτζι ντι Μάιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:42 - 24 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.