ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μυστήριο» με Έλληνα που κατέβηκε στη Λευκορωσία- Πράκτορας ή καθηγητής;

11:36 - 25 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
«Μυστήριο» με Έλληνα που κατέβηκε στη Λευκορωσία- Πράκτορας ή καθηγητής;
Έλληνας είναι ένας εκ των πέντε επιβατών που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας μετά την "αεροπειρατεία" στο αεροσκάφος της Ryanair, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε πρώτο το πρακτορείο Bloomberg.

Η πληροφορία του πρακτορείου επιβεβαιώνεται πλέον και από τις ελληνικές αρχές, που τονίζουν πως στο Μινσκ αποβιβάστηκαν και δεν συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη Λιθουανία που είχε αρχικά προορισμό το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πέντε άτομα.

Ο ένας είναι ο δημοσιογράφος, Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθηκε από το καθεστώς Λουκασένκο, η σύντροφός του, αλλά και ακόμη τρία άτομα.

Δύο εκ των τριών είναι λευκορώσοι και όλα δείχνουν πως ήταν πράκτορες, Ο τρίτος είναι ο Έλληνας για τον οποίο κάνει λόγο τo Bloomberg, χωρίς, όμως, ακόμα να δίνει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του.

Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες από την ελληνική αστυνομία κάνουν λόγο για Έλληνα, ο οποίος είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αλλά και με ΜΜΕ της Λευκορωσίας, ο Έλληνας επιβάτης είπε πως πήγαινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να επιβαστεί στη συνέχεια σε άλλη πτήση για το Μινσκ, όπου και διαμένει η σύζυγός του.

Ο ίδιος δηλαδή δηλώνει πως από τη στιγμή που το αεροσκάφος αναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ, επέλεξε να παραμείνει εκεί, καθώς αυτός ήταν ουσιαστικά ο προορισμός του.

Ασφαλώς, οι ισχυρισμοί του τελούν υπό διερεύνηση και σύντομα αναμένονται περισσότερες πληροφορίες.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.