ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας

15:05 - 26 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη λυπάμαι πραγματικά για τον πόνο που ο λαός της χώρας βίωσε», δήλωσε σήμερα (26/5) ο πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείο, Μπόρις Τζόνσον, απορρίπτοντας, βέβαια, τις κατηγορίες του πρώην ειδικού συμβούλου του, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, και έπειτα από ερώτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, ο Τζόνσον υπογράμμισε πως οι αποφάσεις που έπρεπε να πάρει ήταν πολύ δύσκολες και διαψεύδοντας τον πρώην σύμβουλό του πως οι ενέργειες της κυβέρνησης στοίχισαν ανθρώπινες ζωές.

 «Ο χειρισμός της πανδημίας ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνει αυτή η χώρα, αλλά καμία από τις αποφάσεις δεν ήταν εύκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με Βρετανό πρωθυπουργό, «το να επιβάλλεις lockdown είναι τραυματικό γεγονός για μια χώρα, η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν τρομερά δύσκολη και σε κάθε στάδιο προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες ζωών, προσπαθήσαμε να σώσουμε ζωές και να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας (NHS)».

«Ακολουθήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τις επιστημονικές συμβουλές», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει με στοιχεία αυτήν την κυβέρνηση ότι εφησύχασε μπροστά στην απειλή του ιού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.