ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η CIA αναζητά την προέλευση του κορονοϊού, με εντολή Μπάιντεν

22:44 - 26 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Η CIA αναζητά την προέλευση του κορονοϊού, με εντολή Μπάιντεν
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την προέλευση του νέου κορονοϊού Covid-19, με τον Τζο Μπάιντεν να δίνει 90 ημέρες στη CIA να παρουσιάσει την έκθεσή της σχετικά με την... πηγή του κακού.

Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο κορωνοϊός προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Ουχάν, της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα. Η Wall Street Journal παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ερευνητές στη Ουχάν είχαν εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού από τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Μπάιντεν κάλεσε λοιπόν τις υπηρεσίες να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του SARS-CoV-2. 

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του, χωρίς να παραλείπει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που κρατά το Πεκίνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα (26/5), ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, αποκάλυψε πως «Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.