ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Εγκρίθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson

15:29 - 28 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Εγκρίθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
To «πράσινο» φως στον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson έδωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων.

Μετά τα εμβόλια των Pfizer, AstraZeneca και Moderna, το εμβόλιο της J&J είναι το τέταρτο που αδειοδοτείται στη Βρετανία.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η έγκρισή του καθυστέρησε λόγω της σύνδεσής του με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Η μέση αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου έναντι ήπιας προς σοβαρής νόσησης από τον κορονοϊό έχει προσδιοριστεί στο 67%.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να παραγγείλει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, τροποποιώντας μια αρχική παραγγελία για 30 εκατομμύρια δόσεις.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έκανε λόγο για «περαιτέρω ώθηση στο άκρως επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα» του Ηνωμένου Βασιλείου, «που έχει ήδη σώσει πάνω από 13.000 ζωές».

Πρόσθεσε ότι η ανάγκη για μία μόνο δόση του σκευάσματος θα παίξει σημαντικό ρόλο τους επόμενους μήνες για τον πλήρη εμβολιασμό του πληθυσμού και ενδεχομένως για τη χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης αργότερα μέσα στο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθούν, ωστόσο, οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η J&J αναμένει ότι δεν θα εκπληρώσει τους στόχους της για την παράδοση εμβολίων στην ΕΕ αυτό το τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.