ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Siemens: Επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίου Covid-19 με λύσεις αυτοματισμού-ψηφιοποίησης

17:17 - 28 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Siemens: Επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίου Covid-19 με λύσεις αυτοματισμού-ψηφιοποίησης
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech SE με έδρα το Mainz έχει μετατρέψει μια υπάρχουσα εγκατάσταση στο Marburg σε μονάδα παραγωγής εμβολίου για τον Covid-19 σε χρόνο ρεκόρ με τη βοήθεια της Siemens.

Η μονάδα παράγει τη δραστική ουσία από τον Φεβρουάριο και το εμβόλιο BNT162b2 (γνωστό και ως COMIRNATY®) από τα τέλη Μαρτίου. Η BioNTech απέκτησε μια εγκατάσταση παραγωγής γι’ αυτό το φθινόπωρο του 2020, η οποία ήταν ήδη εξοπλισμένη με δυνατότητες παραγωγής βιοτεχνολογικών ουσιών. Μέσα από τη συνεργασία με τη Siemens και την ομάδα των ειδικών να βρίσκεται στο εργοστάσιο στο Marburg, το χρονοδιάγραμμα του έργου για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης για την παραγωγή του mRNA εμβολίου μειώθηκε από περίπου ένα έτος στους πέντε μήνες, οπότε η υλοποίηση βασικών τμημάτων του νέου Συστήματος Εκτέλεσης της Βιομηχανικής Παραγωγής (MES- Manufacturing Execution System) μειώθηκε στους δυόμισι μήνες. Το νέο σύστημα και η ψηφιοποίηση της παραγωγής από άκρο σε άκρο επιτρέπουν τη στροφή στην «τεκμηρίωση της παραγωγής χωρίς έντυπα μέσα», η οποία μπορεί να πληροί αμέσως όλες τις απαιτήσεις τεκμηρίωσης.

Ολόκληρη η διαδικασία ελέγχεται χρησιμοποιώντας προϊόντα Siemens: Το Opcenter Execution Pharma MES χρησιμοποιείται για την ενορχήστρωση των υποσυστημάτων και των διαδικασιών και για την ανάλυση της ποιότητάς τους. Οι διαδικασίες παραγωγής μπορούν να αναπτυχθούν, να βελτιστοποιηθούν και να είναι διαχειρίσιμες αυτόματα. Οι διεργασίες mRNA περιλαμβάνουν μια σειρά χειροκίνητων βημάτων, όπως η ζύγιση, η οποία μπορεί τώρα να εκτελεστεί μέσω των συστημάτων ζύγισης της Siemens, καθώς η ακριβής μέτρηση του βάρους είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα του προϊόντος.

Όλα τα συστήματα τροποποιήθηκαν για αυτοματοποίηση χρησιμοποιώντας το σύστημα ελέγχου διεργασιών Simatic PCS 7 , το οποίο ελέγχει και ρυθμίζει τις διαδικασίες του συστήματος. Άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν την τεχνολογία δικτύου, τα σημεία πρόσβασης WLAN, την τεχνολογία επικοινωνίας και το engineering πλαίσιο TIA Portal. Η Siemens υποστηρίζει την εφαρμογή του συστήματος για την έναρξη της παραγωγής στη BioNTech με υπηρεσίες και εξυπηρέτηση σε βάθος και άμεση ετοιμότητα. Η Siemens και η BioNTech απολαμβάνουν μια μακρά παράδοση συνεργασίας και έχουν εντείνει τη συνεργασία τους για την παραγωγή του εμβολίου Covid-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.