ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πυρά» Πεκέρ κατά Ερντογάν: Μαζί στέλναμε όπλα στη Συρία

12:48 - 30 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
«Πυρά» Πεκέρ κατά Ερντογάν: Μαζί στέλναμε όπλα στη Συρία
Νέα εμφάνιση μέσω βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram έκανε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για το όγδοο κατά σειρά βίντεο του Τούρκου αρχιμαφιόζου.

Όπως λέει ο Πεκέρ, είχε συνεργασία στο παρελθόν με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να στέλνει όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία.

«Και δικές μου νταλίκες με όπλα κατέληγαν στην Αλ-Νούσρα» δηλώνει αναφερόμενος στην οργάνωση, που σύμφωνα με τις ΗΠΑ, σχετίζεται άμεσα με την Αλ- Κάιντα.

Παράλληλα, ο Πεκέρ αναφέρει πως η Αλ-Νούσρα δημιουργούσε βίντεο στα οποία ευχαριστούσε τόσο τον ίδιο όσο και την Τουρκία για τα όπλα που τους προμήθευαν.

Σημειώνεται ότι η ισχυρή πολιτική πίεση, που δέχεται ο Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας από τις αποκαλύψεις του Πεκέρ για υποθέσεις διαφθοράς και διασυνδέσεων με τη μαφία, οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του αρχιμαφιόζου, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Ahval, ο Εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πεκέρ ο οποίος φέρεται να ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αρκετοί Τούρκοι βλέπουν τις αποκαλύψεις του Πεκέρ ως ντροπή για την κυβέρνηση του Ερντογάν, η οποία κυβερνά την Τουρκία για σχεδόν δύο δεκαετίες και υπερηφανεύεται για την επιτυχία της στη διακοπή των δεσμών μεταξύ του κράτους και της μαφίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 30 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.