ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β.Κορέα: Αντιδρά για την εμβέλεια πυραύλων και τις σχέσεις Ν.Κορέας-ΗΠΑ

07:50 - 01 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Β.Κορέα: Αντιδρά για την εμβέλεια πυραύλων και τις σχέσεις Ν.Κορέας-ΗΠΑ
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επέκριναν τη Δευτέρα τον πρόσφατο τερματισμό ενός συμφώνου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας που έβαζε όριο στην ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων της τελευταίας.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in ανακοίνωσε την κατάργηση των κοινών κατευθυντήριων γραμμών για τους πυραύλους που περιόριζαν την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων της χώρας για αποστάσεις 800 χιλιομέτρων, μετά την πρώτη του σύνοδο κορυφής με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA δημοσίευσε ένα άρθρο του Kim Myong Chol, τον οποίο χαρακτήρισε ως «κριτικό διεθνών υποθέσεων», για να κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μεροληπτούν καθώς προσπάθησαν να απαγορεύσουν στην Πιονγκγιάνγκ να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους 

"Το βήμα τερματισμού είναι μια έντονη υπενθύμιση της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Λαϊκή Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και της επαίσχυντης διπλής διαπραγμάτευσης".

Η Λαϊκή Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) είναι το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας.

Στόχος της Βόρειας Κορέας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όχι ο στρατός της Νότιας Κορέας, και θα αντιμετωπίσει την Αμερική σχετικά με την «αρχή της δύναμης για δύναμη», δήλωσε ο Kim.

Ο Κιμ επέκρινε επίσης τον Moon που καλωσόρισε τον τερματισμό των οδηγιών, χαρακτηρίζοντας την στάση του «αηδιαστική, άσεμνη»

"Τώρα που οι ΗΠΑ και οι αρχές της Νότιας Κορέας κατέστησαν σαφή τη φιλοδοξία τους για επιθετικότητα, δεν τους μένει κανένας λόγος να κατηγορήσουν τη ΛΛΔΚ άμα ενισχύσει τις δυνατότητες της για αυτοάμυνα", πρόσθεσε ο Kim.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.