ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ανάπτυξη έως 3,7% «βλέπει» για φέτος ο Αλτμάιερ

22:03 - 01 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Ανάπτυξη έως 3,7% «βλέπει» για φέτος ο Αλτμάιερ
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, εκτιμώντας ότι η κυριότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα πριν τα τέλη της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλτμάιερ εκτίμησε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης στη χώρα θα κυμανθούν τουλάχιστον μεταξύ 3,4% και 3,7% και να κινηθούν ακόμη καλύτερα την επόμενη χρονιά.

«Σε γενικές γραμμές η γερμανική οικονομία θα έχει ανακτήσει την προ της πανδημίας δυναμική της μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία» σχολίασε ο Γερμανός υπουργός.

«Αναμένουμε η γερμανική οικονομία να αυξηθεί μεταξύ 3,4% και 3,7% φέτος και αν όλα πάνε καλά ίσως και ελαφρά πάνω από τα επίπεδα αυτά. Επίσης, περιμένουμε ακόμη υψηλότερη ανάπτυξη στο 4% την επόμενη χρονιά» τόνισε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο ανησυχεί πως η ενδυνάμωση αυτή θα φέρει αύξηση του πληθωρισμού, ο ίδιος επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού» τόνισε, εξηγώντας πως είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:17 - 01 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.