ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

08:11 - 03 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Η Amazon υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας
Η Amazon.com Inc (AMZN.O) δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει μια προτεινόμενη νομοθεσία των ΗΠΑ για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο και θα άρει τα τεστ για χρήση κάνναβης για ορισμένες προσλήψεις.

Η ομάδα δημόσιας πολιτικής του ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας θα υποστηρίξει ενεργά τον νόμο για την ΄Επανεπένδυση και Επέκταση της Μαριχουάνας του 2021 (νόμος MORE)’, ο οποίος επιδιώκει να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δήλωσε ο διευθυντής Dave Clark σε μια ανάρτηση σε blog.

Επιπλέον, η Amazon δεν θα ελέγχει πλέον αυτούς που έχουν κάνει αίτηση εργασίας για χρήση μαριχουάνας για θέσεις που δεν ρυθμίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών, πρόσθεσε ο Clark.

Ενώ πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας, οι εργοδότες μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί σε μεγάλο βαθμό να συνεργαστούν με τη βιομηχανία, καθώς η κάνναβη εξακολουθεί να είναι ταξινομημένη ως ουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

"Στο παρελθόν, όπως πολλοί άλλοι εργοδότες, έχουμε αποκλείσει άτομα από το να εργάζονται στην Amazon εάν είχαν θετικό αποτέλεσμα για χρήση μαριχουάνας", δήλωσε ο Clark. "Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κρατικοί νόμοι μεταβάλλονται στις ΗΠΑ, έχουμε αλλάξει πορεία."

Η Amazon επιβαρύνθηκε με μια προτεινόμενη κατηγορία αγωγής, η οποία ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία παραβίαζε έναν νόμο της Νέας Υόρκης κάνοντας τεστ σε άτομα που έχουν κάνει αίτηση για θέση εργασίας σε τοπικές εγκαταστάσεις για μαριχουάνα, σύμφωνα με έκθεση του Westlaw.

Η εταιρεία δεν επιτρέπει πωλήσεις μαριχουάνας στην πλατφόρμα της.

Η Amazon είπε επίσης ότι τροποποιεί το εργαλείο παρακολούθησης παραγωγικότητας των εργαζομένων της, "Time off Task”.

"Ξεκινώντας από σήμερα, έχουμε πλέον μέσο όρο ‘Time Off Task’ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει περισσότερο σήμα και λιγότερος θόρυβος - ενισχύοντας την αρχική πρόθεση του προγράμματος", δήλωσε ο Clark.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.