ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνία Μισέλ-Πούτιν, με φόντο τη Λευκορωσία

19:21 - 07 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Επικοινωνία Μισέλ-Πούτιν, με φόντο τη Λευκορωσία
Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος και μετέφερε τις θέσεις της ΕΕ.

Στη συνομιλία τους, αναδείχθηκαν οι θέσεις της ΕΕ για τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά και η δυσαρέσκεια για τις ενέργειες της Λευκορωσίας το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την "αεροπειρατεία" για τη σύλληψη του Ρομαν Πρατάσεβιτς.

Ο Σαρλ Μισέλ επανέλαβε την εκτίμηση της ΕΕ για την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης Ryanair από τις αρχές της Λευκορωσίας και ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το συμβάν.

Ο πρόεδρος Μισέλ τόνισε ότι είναι ουσιώδες για τις αρχές της Λευκορωσίας να απελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους, να σταματήσουν τις καταστολές και τη βία και να ξεκινήσουν έναν αποκλειστικό εθνικό διάλογο σημειώνοντας ότι η Ρωσία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη μιας ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Mισέλ εξέφρασε τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, οι οποίες βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. "Αυτή η κατάσταση ή η περαιτέρω επιδείνωσή της δεν εξυπηρετεί κανένα μέρος", σημείωσε.

Τέλος, Μισέλ και Πούτιν αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τη Λιβύη, τη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για την πανδημία COVID και τα εμβόλια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.