ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είδε το «φως» του στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος Σασόλι!

20:14 - 07 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Είδε το «φως» του στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος Σασόλι!
Ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να αλλάξει η βασική έδρα των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος Sassoli, άνοιξε την σύνοδο ολομέλειας του Ιουνίου στο Στρασβούργο, διατρανώνοντας ότι «Για άλλη μια φορά, το Στρασβούργο είναι ένα σύμβολο ανανέωσης».

Μετά από πάνω από δεκαπέντε μήνες, το Ευρωκοινοβούλιο επιστρέφει στην έδρα του στο Στρασβούργο, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Οι πολίτες έχουν περάσει από μια φοβερή περίοδο και έχουν υποστεί πολλά βάσανα. Η επανεκκίνηση των συνεδριών στο Στρασβούργο είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης και ελπίδας για όλους, τόνισε με νόημα.

Το Κοινοβούλιο μπόρεσε να συνεχίσει να εργάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου και η ΕΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής των πολιτών της, τόνισε. Μέσω μέτρων όπως η ΕΕ επόμενης γενιάς, η διευκόλυνση ανθεκτικότητας και ανάκαμψης, οι προϋποθέσεις του κράτους δικαίου και το πακέτο για τους ίδιους πόρους, το Κοινοβούλιο επέμεινε ότι πρέπει να βγούμε από αυτήν την κρίση πιο ενωμένοι και πιο δίκαιοι, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους και διασφαλίζοντας εκείνους που πλήττονται περισσότερο από αυτό δεν μένουν πίσω, επεσήμανε ο Πρόεδρος Sassoli.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.