ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Από 1/7 το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό-Τι ισχύει για τρίτες χώρες

21:52 - 07 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Από 1/7 το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό-Τι ισχύει για τρίτες χώρες
Η Κομισιόν δεσμεύεται πως «Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID θα χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη από την 1η Ιουλίου», όπως τόνισε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, το βράδυ της Δευτέρας (7/6). Το ζήτημα είναι τι θα γίνει βέβαια με τις τρίτες χώρες.

«Τώρα ολοκληρώνουμε τις νέες συστάσεις για την ελεύθερη μετακίνηση και ελπίζω ότι αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξει πρόοδος, θα αρθούν οι περιορισμοί και θα διευκολύνουμε τα ταξίδια», δήλωσε ο Ντιντιέ Ρέιντερς, που αναφέρθηκε και στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες, σημειώνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν:

«Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με τρίτες χώρες, όπως με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για αμοιβαία αναγνώριση όλων των πιστοποιητικών», ανέφερε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να εκδώσουν ένα ενιαίο (ομοσπονδιακό) πιστοποιητικό κατά του Covid και γι' αυτό αναζητείται τρόπος αναγνώρισης των αποδεικτικών εμβολιασμού, ανάρρωσης, ή τεστ. Ο Ντιντιέ Ρέιντερς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση, επ' αυτού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.