ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εταιρεία που «κρύβεται» πίσω από το παγκόσμιο διαδικτυακό blackout

14:38 - 08 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Σε τεχνικό πρόβλημα ανακοινώθηκε πως οφείλεται το «blackout» στο διαδίκτυο, το οποίο «έριξε» ιστοσελίδες διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων, καθώς και άλλων οργανισμών.

Η διακοπή λειτουργίας οφειλόταν σε πρόβλημα που αντιμετώπισε η αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly. Πρόκειται για εταιρεία cloud computing, η οποία παρέχει βασικές υπηρεσίες σε πολλές ιστοσελίδες.

Μετά την πρώτη ανακοίνωσή της ότι διερευνά «τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση των υπηρεσιών CDN», καθώς οι περισσότερες περιοχές κάλυψης της Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση», η εταιρεία διαμήνυσε πως το πρόβλημα προσδιορίστηκε, αποκλείοντας έτσι το σενάριο κυβερνοεπίθεσης.

{https://twitter.com/fastly/status/1402221348659814411}

«Το πρόβλημα έχει προσδιοριστεί και έχει επιλυθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Οι πελάτες μας ενδέχεται να δεχθούν αυξημένο φορτίο καθώς επιστρέφουν οι υπηρεσίες».

Η Fastly είναι μια πλατφόρμα νέφους, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους προγραμματιστές να επεκτείνουν την βασική τους υποδομή cloud στο άκρο του δικτύου, πιο κοντά στους χρήστες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:43 - 08 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.