ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζήτησαν Μπάιντεν- Τζόνσον πριν από τους G7

21:07 - 10 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Τι συζήτησαν Μπάιντεν- Τζόνσον πριν από τους G7
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (10/6) σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Κορνουάλης, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής των G7.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε πως οι αγγλοαμερικανικές σχέσεις είναι «ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας» για την ασφάλεια του κόσμου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «πάρα πολλά» αυτά που η προεδρική ομάδα των ΗΠΑ θέλει να κάνει από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων, η ασφάλεια, το ΝΑΤΟ και η κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι οι συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν «εξαιρετικές, κράτησαν πολλή ώρα».

Ο Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του, έχοντας ανακοινώσει τα σχέδιά του να δωρίσει 500 εκατ. εμβόλιασε περισσότερες από 90 φτωχές χώρες ανέφερε πως οι ΗΠΑ «γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις τραγωδίες αυτής της πανδημίας, είχαμε περισσότερους νεκρούς στις ΗΠΑ απ’ ότι οπουδήποτε αλλού».

Σε σχέση με όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως τα δύο έθνη «μπορούν να ηγηθούν της παγκόσμιας προσπάθειας εναντίον της Covid-19».

Επιπλέον, τόνισε πως η πανδημία έχει την «ιδιαίτερη προσοχή» της αγγλικής προεδρίας των G7 για την «συγκέντρωση και οργάνωση των πόρων που θα βοηθήσουν στον εμβολιασμό του κόσμου».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:19 - 10 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.