ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μπάιντεν-Μέρκελ στον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου

14:56 - 11 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Συνάντηση Μπάιντεν-Μέρκελ στον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου
Τον Λευκό Οίκο αναμένεται να επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να έχει επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, οι δύο ηγέτες θα υπογραμμίσουν «τις βαθιές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν τη δέσμευσή τους στη στενή συνεργασία σε ένα φάσμα κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένων του τερματισμού της πανδημίας της Covid-19, της αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας», δήλωσε η Ψάκι.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στην Κορνουάλη. Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο παγκόσμιους ηγέτες, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διατηρούσε ιδιαίτερα δύσκολες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.