ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Η G7 μετατράπηκε σε γιγάντιο τσίρκο των ΜΜΕ

21:07 - 11 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Η G7 μετατράπηκε σε γιγάντιο τσίρκο των ΜΜΕ
Οι σύνοδοι της G7 φημίζονται για τις «οικογενειακές φωτογραφίες» τους, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν να δείχνουν όσο πιο φυσικοί γίνεται σε παράξενα σκηνικά – αυτή τη φορά σε μια μικρή παραλία της Κορνουάλης με φόντο τους γλάρους.

Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, ο Τζόνσον και η νέα σύζυγός του Κάρι υποδέχτηκαν τους άλλους ηγέτες και τους συντρόφους τους, σε έναν υπερυψωμένο διάδρομο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση πλάι στο κύμα.

Αφού οι ηγέτες επέστρεψαν για την οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία τηρούσαν τις αποστάσεις αλλά δεν φορούσαν μάσκες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τον Τζόνσον να προχωρήσει, λέγοντάς του: «Εσύ είσαι ο επικεφαλής».

Ο Μακρόν έμεινε λίγο πίσω, συζητώντας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Στη συνέχεια έσπευσε κοντά του ο Μπάιντεν και τον αγκάλιασε, με τον Γάλλο πρόεδρο να ανταποδίδει τον χαιρετισμό. Οι δυο τους απομακρύνθηκαν αγκαζέ, χαμογελαστοί, συζητώντας.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Μακρόν συζήτησε με τον Μπάιντεν «πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δημοκρατίες για τη μεσαία τάξη και για την Κίνα είπαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση αλλά να υπερασπίσουμε τις αξίες και τα συμφέροντά μας».

Μετά τις εναρκτήριες δηλώσεις του ο Τζόνσον ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, λέγοντας ότι η σύνοδος αυτή «επρόκειτο να είναι μια συζήτηση μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου – μετατράπηκε σε γιγάντιο τσίρκο για τα μέσα ενημέρωσης, στο οποίο χρειάστηκε να χαιρετηθούμε μεταξύ μας πολλές φορές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.