ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλια-Κορονοϊός: Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του Novavax

14:18 - 14 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Εμβόλια-Κορονοϊός: Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του Novavax
Το εμβόλιο της Novavax κατά της Covid-19 είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό απέναντι στη λοίμωξη, καθώς και σε μια σειρά από παραλλαγές του ιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, το, βασισμένο σε πρωτεΐνες, εμβόλιο της Novavax ήταν περισσότερο από 93% αποτελεσματικό έναντι των κυρίαρχων παραλλαγών της Covid-19 που έχουν προκαλέσει ανησυχία μεταξύ επιστημόνων και αξιωματούχων δημόσιας υγείας, δήλωσε η Novavax.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η παραλλαγή B.1.1.7 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε η πιο συνηθισμένη παραλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Novavax εντόπισε επίσης παραλλαγές της Covid-19 που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία μεταξύ των συμμετεχόντων στη δοκιμή, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Novavax, Dr. Gregory Glenn.

Το εμβόλιο ήταν 91% αποτελεσματικό στους εθελοντές με υψηλό κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης και 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριων και σοβαρών περιπτώσεων Covid-19. Ακόμη, ήταν περίπου 70% αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών που η Novavax δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει, είπε ο Glenn.

Η Novavax είπε ότι το εμβόλιο έγινε, γενικά, καλά ανεκτό από τους συμμετέχοντες. Οι παρενέργειες περιελάμβαναν πονοκέφαλο, κόπωση και μυϊκό πόνο και ήταν γενικά ήπιες. Ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων παρουσίασε ανεπιθύμητες ενέργειες που περιγράφονται ως σοβαρές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.