ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ και ΗΠΑ αφήνουν πίσω τους την εποχή Τραμπ

10:45 - 15 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ και ΗΠΑ αφήνουν πίσω τους την εποχή Τραμπ
ΕΕ και ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν ένα μεγάλο βήμα και να αφήσουν πίσω τους την ταραχώδη εποχή της διακυβέρνησης Τραμπ, στη διάρκεια της οποίας η μία πλευρά επέβαλε στην άλλη δασμούς που φτάνουν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Πρόεδρος Joe Biden θα συναντήσει σήμερα τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και πιθανότατα θα συμφωνήσουν σε ένα χρονικό πλαίσιο για την επίλυση των εμπορικών διαφορών.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ, που επικαλείται το Bloomberg θα αποφασιστεί χαλάρωση των δασμών που σχετίζονται με τις εξαγωγές μετάλλων. Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα, αλλά αν τελικά ξεκαθαρίσει, θα συμβάλει πολύ στην οικοδόμηση καλής θέλησης.

Οι Βρυξέλλες, που απέφυγαν να αυξήσουν τους δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα, θεωρούν πως το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της Ουάσινγκτον.

Θα υπάρξουν, όμως, κι άλλες κινήσεις καλής θέλησης και αναμένεται -μεταξύ άλλων- να διευθετηθεί το "ντέρμπι" για την παράνομη κρατική βοήθεια που παρέχεται στους κατασκευαστές αεροσκαφών.

ΗΠΑ και ΕΕ θέλουν να σχηματίσουν κοινό μέτωπο στις τεχνολογίες και στο εμπόριο, βάζοντας στην άκρη την Κίνα και αυτό είναι ίσως το σημείο που τις ενώνει περισσότερο απ' όλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.