ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία ελπίζει στους Γερμανούς τουρίστες

13:44 - 15 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Η Τουρκία ελπίζει στους Γερμανούς τουρίστες
Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε απώλειες εκατομμυριών στον τουρκικό τουρισμό. Καθώς η γερμανική κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τους ταξιδωτικούς περιορισμούς για τους Γερμανούς παραθεριστές στην Τουρκία, ο τουρκικός τουρισμός ξαναβρίσκει ελπίδα.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν καταστροφικό για τη γειτονική χώρα. Το 2020 οι τουρίστες προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας. Βάση των στατιστικών του Τουρκικού Υπουργείου Εργασίας, την Τουρκία επισκέφτηκαν 16 εκατομμύρια τουρίστες λιγότεροι από ότι το καλοκαίρι του 2019, κάτι που αντιστοιχεί με περίπου 70% λιγότερους.

Έρχονται οι Γερμανοί

Τα ταξιδιωτικά γραφεία τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα ελπίζουν στους Γερμανούς τουρίστες. «Τα κρούσματα στην Τουρκία έχουν μειωθεί σημαντικά, είναι πλέον αρκετό για όσους ταξιδέψουν στην Τουρκία να παρουσιάσουν μόνο ένα αρνητικό τέστ κορονοϊού, ενώ οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειαζεταί να το κάνουν», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των τουρκικών ταξιδιωτικών γραφείων στην Γερμανία, Φατίχ Σενέλ. «Λόγω της χαλάρωσης των ταξιδιωτίκων περιορισμών, έχει παρατηρηθεί ένας μεγάλος αριθμός κρατήσεων», πρόσθεσε, σύμφωνα με την DW.

Οι ξενοδόχοι ελπίζουν σε παράταση

«Η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε πολυ αργά, η μοναδική μας ελπίδα είναι η παρατασή της μεχρί τον Σεπτέμβριο ή ακόμα και μέχρι τον Νοεμβρή έτσι θα μπορέσει να ανακάμψει ο τουρκικός τουρισμός». Ο Εκπρόσωπος τύπου των τουρκικών τουριστικών γραφείων Κεμ Πολάτογλου πιστεύει πως τα χαμήλα κέρδη του προηγούμενου καλοκαιριού θα αποτελέσουν προκλήσεις για τον τουρισμό για αρκετά ακόμα χρόνια.  

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την γερμανική κυβέρνηση θα είναι μια αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας, πιστεύει ο Πολατογλού. «Πιστεύουμε πως οι γερμανοί τουρίστες θα θελήσουν να μείνουν στην Τουρκία μέχρι και τον Νοέμβριο». Για να επιτευχθεί όμως μια ανοδική τάση των αριθμών στον τουριστικό κλάδο, θα πρέπει να διαλέξουν επίσης και οι Ρώσοι τουρίστες την Τουρκία, προσθέτει ο ειδικός. Θα πρέπει ομώς εδώ να προσθέσουμε πως τα ταξιδία θα επιτραπούν στην Ρωσία από τις 21 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.