ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ουγγρική κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

16:13 - 15 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Η ουγγρική κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+
Η Ουγγαρία υιοθέτησε την Τρίτη (15/6) νόμο, ο οποίος απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, την ώρα που η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Η τροπολογία εγκρίθηκε από 157 βουλευτές κατά την διάρκεια συνεδρίασης που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Η αντιπολίτευση έκανε μποϊκοτάζ στην ψηφοφορία, με εξαίρεση την παράταξη της άκρας δεξιάς Jobbik, η οποία υπερψήφισε την τροπολογία.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», σημειώνεται στην τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις που αποτυπώνουν «εκτροπή από το βιολογικό φύλο, αλλαγή φύλου, διάδοση ή απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας» θα μπορούν να εμφανίζονται μόνο μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα ή με αναστολή της εκπομπής τους.

Στην πράξη, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, δεν θα επιτρέπονται πλέον. Το ίδιο θα ισχύει για βιβλία, όπως ήταν η συλλογή μύθων και θρύλων που αποδραματοποιούσαν την ομοφυλοφιλία που προκάλεσε την οργή του ουγγρικού καθεστώτος το 2020.

Ορίζεται, παράλληά, ότι η σχολική εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα με θέμα τον «σεξουαλικό προσανατολισμό» μπορεί να πραγματοποιείται μονάχα εφόσον σέβεται τη «συνταγματική ταυτότητα» και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας, και εφόσον δεν προωθεί τη συναινετική ομόφυλη δραστηριότητα ή τη δήλωση ταυτότητας φύλου.

Ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ουγγαρίας, David Vig, υπογραμμίζει: «Η ενσωμάτωση τέτοιων τροπολογιών σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει τον τερματισμό της παιδικής κακοποίησης φαίνεται να είναι μια σκόπιμη απόπειρα της ουγγρικής κυβέρνησης να ταυτίσει την παιδοφιλία με ΛΟΑΤΙ άτομα. Το ότι αυτό συμβαίνει αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ουγγαρία δείχνει πόσο ανάλγητη έχει γίνει η ​​κυβέρνηση Όρμπαν στη χρήση ενός μισητού λαϊκισμού που στοχοποιεί μειονότητες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της πρέπει να απαιτήσουν από τις ουγγρικές αρχές να αφαιρέσουν αυτές τις τροπολογίες από το νομοσχέδιο προτού πάει για ψήφιση στις 15 Ιουνίου».

Εχθές το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης προκειμένου να καταγγείλουν την συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.