ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Μελέτη:Ο κορονοϊός υπήρχε εβδομάδες πριν από το πρώτο επίσημο κρούσμα

19:10 - 15 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ-Μελέτη:Ο κορονοϊός υπήρχε εβδομάδες πριν από το πρώτο επίσημο κρούσμα
Σύμφωνα με νέα κυβερνητική μελέτη, τουλάχιστον επτά άτομα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, εβδομάδες προτού αυτές οι πολιτείες αναφέρουν επίσημα τις πρώτες περιπτώσεις.

Οι συμμετέχοντες που έφεραν αντισώματα είχαν πιθανότατα εκτεθέι στον ιό μερικές εβδομάδες πριν από τη λήψη του δείγματος τους, τουλάχιστον, δεδομένου πως τα αντισώματα δεν εμφανίζονται παρά μόνο περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από τη μόλυνση ενός ατόμου.

Πρόσφατα αποτελέσματα βασίζονται σε ευρήματα από μια μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία έδειξαν ότι ο νέος κορονοϊός ενδέχεται να κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Δεκέμβριο, πολύ πριν από τη διάγνωση της πρώτης περίπτωσης COVID-19 στις 19 Ιανουαρίου 2020.

Τα δείγματα που βρέθηκαν θετικά προήλθαν από το Ιλλινόις, τη Μασαχουσέτη, τον Μισισιπή, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν και ήταν μέρος μιας μελέτης περισσότερων από 24.000 δειγμάτων αίματος που ελήφθησαν για το ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας μεταξύ 2 Ιανουαρίου και 18 Μαρτίου 2020.

Δείγματα από συμμετέχοντες στο Ιλλινόις συλλέχθηκαν στις 7 Ιανουαρίου, ενώ τη Μασαχουσέτη στις 8 Ιανουαρίου, υποδεικνύοντας ότι ο ιός υπήρχε σε αυτές τις πολιτείες ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο Τζος Ντένι, ένας εκ των μελετητών, δήλωσε ότι «Αυτή η μελέτη μας επιτρέπει να αποκαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αρχή της επιδημίας στις ΗΠΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.