ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφορά $28 εκατομμυρίων για διαστημικό ταξίδι μαζί με τον Μπέζος

19:33 - 15 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Προσφορά $28 εκατομμυρίων για διαστημικό ταξίδι μαζί με τον Μπέζος
Μία θέση για ταξίδι στο διάστημα μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos πουλήθηκε για 28 εκατομμύρια δολάρια σε μία δημοπρασία το Σάββατο.

Μέσα σε 4 λεπτά από το άνοιγμα της δημοπρασίας, οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπρασία έληξε 7 λεπτά μετά το ξεκίνημά της. Η ταυτότητα του νικητή δεν έχει ανακοινωθεί.

Η εκτόξευση του New Shepard booster της Blue Origin έχει προγραμματιστεί στις 20 Ιουλίου στο Δυτικό Tέξας, και σηματοδοτεί την αρχή των ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδιών.

Ο ιδρυτής της Blue Origin και στέλεχος της Amazon, Jeff Bezos, επιθυμεί να ταξιδέψει στο διάστημα πριν από τον Elon Musk και τον Richard Branson.

“Το να δεις την Γη από το διάστημα σε αλλάζει. Αλλάζει την σχέση σου με αυτόν τον πλανήτη και με την ανθρωπότητα” είπε ο Bezos σε ένα video πριν ξεκινήσει η δημοπρασία, και προσέθεσε ότι και ο αδερφός του θα συμμετάσχει στο ταξίδι.

H Blue Origin ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 6000 άνθρωποι έκαναν προσφορές από τουλάχιστον 143 χώρες με το νικητήριο ποσό να ανέρχεται στα 4.8 εκατομμύρια δολάρια, σε ένα μήνα που διήρκησε η διαδικασία των προσφορών.

Ωστόσο, ο Richard Branson, που ίδρυσε την Virgin Galactic Holdings Inc, μπορεί να προλάβει τον Bezos και να συμμετάσχει σε ένα δοκιμαστικό ταξίδι την 4η Ιουλίου.

H UBS εκτιμάει ότι τα διαστημικά ταξίδια θα γίνουν κυρίαρχα και θα αποτελούν μία τουριστική αγορά αξίας $3 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2030.

Η Blue Origin, η Virgin Galactic και η SpaceX έχουν συζητήσει την χρήση των πυραύλων τους για να συνδέσουν μακρινές παγκόσμιες πόλεις. Η UBS εκτιμάει ότι αυτή η αγορά μπορεί να είναι πάνω από $20 δισεκατομμύρια, αλλά αντιμετωπίζει διάφορα εμπόδια που μπορεί να ανατρέψουν αυτό το πλάνο.

Η Blue Origin δεν έχει δημοσιεύσει την αξία ενός τέτοιου ταξιδιού.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.