ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Covid-19: Επιπλέον 200 εκατ. εμβόλια της Moderna αγόρασαν οι ΗΠΑ

16:37 - 16 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Covid-19: Επιπλέον 200 εκατ. εμβόλια της Moderna αγόρασαν οι ΗΠΑ
Η Moderna ανακοίνωσε την Τετάρτη (16/6) ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγόρασε άλλες 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19, διατηρώντας τη δυνατότητα αγοράς και άλλων υποψηφίων εμβολίων κατά του κορονοϊού από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας.

Με την τελευταία αγορά, οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει συνολικά 500 εκατ. εμβόλια Moderna από τα οποία 217 εκατ. έχουν ήδη παραδοθεί.

Οι 110 εκατ. δόσεις θα παραδοθούν το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ 90 εκατ. αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η Moderna δήλωσε ότι οι πρόσθετες δόσεις αγοράστηκαν για να διασφαλιστεί η συνεχής προμήθεια μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

«Εκτιμούμε τη συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση για αυτές τις πρόσθετες δόσεις του εμβολίου Moderna COVID-19, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον πρωτογενή εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ή πιθανώς ως τονωτική δόση, εάν αυτή είναι απαραίτητη στη μάχη κατά της πανδημίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel.

Περισσότερες από 129 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.