ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ για πληθωρισμό: Ίσως αποδειχθεί πιο «επίμονος» από το αναμενόμενο

22:42 - 16 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ για πληθωρισμό: Ίσως αποδειχθεί πιο «επίμονος» από το αναμενόμενο
Ορισμένες από τις δυναμικές που σχετίζονται με το άνοιγμα της οικονομίας «αυξάνουν την πιθανότητα ο πληθωρισμός να αποδειχθεί υψηλότερος και πιο επίμονος από ό,τι αναμέναμε», δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση.

«Καθώς το άνοιγμα συνεχίζεται, οι μετατοπίσεις στη ζήτηση μπορεί να είναι μεγάλες και γρήγορες και τα προβλήματα, οι δυσκολίες πρόσληψης και άλλοι περιορισμοί θα μπορούσαν να συνεχίσουν να περιορίζουν το πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί η προσφορά, αυξάνοντας την πιθανότητα ο πληθωρισμός να αποδειχθεί υψηλότερος και πιο επίμονος από ό, τι περιμένουμε», εξήγησε ο Πάουελ. 

Στη συνέχεια, είπε ότι η Fed συζήτησε την πρόοδο της οικονομικής ανάκαμψης, στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων και αποφάσισε ότι η οικονομία δεν είναι ακόμη στο σημείο όπου είναι κατάλληλη η μείωση των αγορών.

«Στις προσεχείς συνεδριάσεις, η επιτροπή θα συνεχίσει να αξιολογεί την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας. Όπως είπαμε, θα ενημερώσουμε εκ των προτέρων προτού ανακοινώσουμε οποιαδήποτε απόφαση να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στις αγορές μας», τόνισε ο επικεφαλής της Fed. 

Νωρίτερα, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια και σταθερό το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ωστόσο αναθεώρησε κατά 1% την πρόβλεψη της για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ έκανε λόγο για δύο αυξήσεις των επιτοκίων έως το τέλος του 2023. 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:24 - 16 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.