ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνομιλίες με ακροδεξιές οργανώσεις βάζουν «φωτιά» στη γερμανική αστυνομία

08:26 - 17 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Συνομιλίες με ακροδεξιές οργανώσεις βάζουν «φωτιά» στη γερμανική αστυνομία
Πριν από λίγες μέρες γνωστοποιήθηκε πως στελέχη της Αστυνομίας του κρατιδίου της Έσσης στη Γερμανία συμμετείχαν σε συζητήσεις με δεξιό εξτρεμιστικό περιεχόμενο. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου μίλησε για περίπου 49 άτομα τα οποία είναι στην ενεργό δράση.

Μεταξύ αυτών των 49 ατόμων υπάρχουν στελέχη της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Κρατική Αστυνομία, των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) και την έδρα της κρατικής αστυνομίας της Ανατολικής Έσσης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Πίτερ Μπούθ. Ενώ υπάρχουν επίσης επτά συμμετέχοντες που δεν είναι αστυνομικοί. Το αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι για τους 24 από τους συνολικά 49 δεν θα υπάρξει ποινική δίωξη, αλλά ούτε καν πειθαρχική.

Σβάστικες και φωτογραφίες ναζί

Πριν από λίγες ημέρες, ο Υπουργός διέλυσε τις Δυνάμεις των Ειδικών Επιχειρήσεων της Φρανκφούρτης εξαιτίας ακροδεξιών δηλώσεων στελεχών σε ομάδες στο Facebook και σε άλλα μέσα. Ενώ ήταν από πριν γνωστό πως η εισαγγελία ερευνά 18 ενεργά άτομα και δύο πρώην των Ειδικών Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων γεγονότων υπάρχει αναφορά ότι αντάλλαξαν Σβάστικες και φωτογραφίες Ναζί. Πειθαρχικά και εργατικά δίκαια βρίσκονται σε εξέλιξη εναντίον των υπαλλήλων.

Το κατασχεθέν υλικό θα αξιολογηθεί περαιτέρω.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Νάνσι Φίσερ είπε ότι η δήλωση του υπουργού δείχνει ότι είναι μια πολύ μεγαλύτερη διάσταση από ό, τι ήταν προηγουμένως γνωστή. Επιπλέον, τίθεται το ερώτημα γιατί η Κρατική Αστυνομική Αστυνομική Υπηρεσία της Έσσης διεξάγει την έρευνα, αν και η υπόθεση κινείται επίσης κατά αξιωματούχων της.

Επιμέλεια: Άρης Πάντος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.