ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέξας: Επετράπη η δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια

09:42 - 17 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Τέξας: Επετράπη η δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια
O νόμος με τον οποίο θα επιτρέπεται σύντομα στην πολιτεία η δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια, εγκρίθηκε από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη του Τέξας. Πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο που διευρύνει το δικαίωμα της οπλοφορίας σε συντηρητικές αμερικανικές πολιτείες.

Ο εν λόγω νόμος, που εγκρίθηκε το Μάιο από την πολιτειακή Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ορίζει πως πλέον θα είναι επιτρεπτό για κάθε πρόσωπο ηλικίας 21 ετών και άνω, εφόσον δεν του έχει επιβληθεί απαγόρευση, να φέρει όπλο δημόσια χωρίς να διαθέτει άδεια.

Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό κείμενο, τα Συντάγματα των ΗΠΑ και του Τέξας επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν και κατά συνέπεια πρέπει να εγείρονται λιγότερα εμπόδια ως προς αυτό.

Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ πρόκειται να προεδρεύσει της τελετής επικύρωσης του νόμου σήμερα (17/6). Ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει ότι θα υπέγραφε τον νόμο στην περίπτωση που εγκρινόταν από τα δύο σώματα του πολιτειακού Κογκρέσου. «Πρόκειται για κάτι που έχουν υιοθετήσει άλλες περίπου είκοσι πολιτείες, είναι καιρός να το υιοθετήσει και το Τέξας», είχε δηλώσει.

Όμως υπάρχουν πολλοί που αντιτίθενται στο μέτρο, ιδιαίτερα οι Δημοκρατικοί στο Τέξας και σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η χαλάρωση των κανόνων για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία θα φέρει ακόμη περισσότερη βία.

Η Βερόνικα Εσκομπάρ, εκλεγμένη στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων, σημείωσε χθες ότι ο κ. Άμποτ «επέλεξε να προδώσει τα θύματα της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων» επικυρώνοντας τον συγκεκριμένο νόμο.

«Παρά την ευρεία υποστήριξη στις πρωτοβουλίες για να υπάρξει νομοθεσία που θα προλαμβάνει τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων, οι Ρεπουμπλικάνοι, με επικεφαλής έναν άνανδρο κυβερνήτη, ενδιαφέρονται περισσότερο να προσελκύσουν την προσοχή του λόμπι των όπλων παρά να αποτρέψουν τη βία των όπλων και να τιμήσουν τα θύματα και τους επιζήσαντες του Ελ Πάσο και όλου το Τέξας, ανέφερε η ίδια.

{https://twitter.com/RepEscobar/status/1405328008387436548}

Η βουλεύτρια είχε ζητήσει από τον κυβερνήτη να προβάλει βέτο στον νόμο, μετά το επεισόδιο στο Όστιν. «Πρέπει να επέμβουμε για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο», υπογράμμισε σε επιστολή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.