ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η δισεκατομμυριούχος Μακένζι Σκοτ δώρισε άλλα $2.7 δισεκατομμύρια

11:59 - 17 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Η δισεκατομμυριούχος Μακένζι Σκοτ δώρισε άλλα $2.7 δισεκατομμύρια
Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, δώρισε άλλα $2.7 δισεκατομμύρια σε διάφορους οργανισμούς.

Η Σκοτ σε ένα μπλογκ της έγραψε ότι ήθελε να δώσει τα χρήματα σε αυτούς που είναι υπoχρηματοδοτούμενοι και παραμελημένοι.

Είπε ότι διάλεξε 286 οργανισμούς που ασχολούνται με τις φυλετικές διαφορές, την τέχνη και την παιδεία.

Η Σκοτ είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου. Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της είναι από το διαζύγιο που πήρε το 2019 από τον Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της Amazon, που αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Η Σκοτ έμεινε με το 4% των μετοχών της Amazon, την οποία βοήθησε να ξεκινήσει ο Μπέζος το 1994.

Η Σκοτ έχει δημοσιεύσει τις δωρεές της, όπως τον Δεκέμβριο, που ανακοίνωσε ότι δώρισε πάνω από $4 δισεκατομμύρια σε τέσσερις μήνες σε φιλανθρωπικές οργανώσεις  που διοικούνται από γυναίκες, σε τράπεζες τροφίμων και σε κολλέγια που φοιτάει η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ.

Παρά τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχει δωρίσει, παραμένει  η 22η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου με περιουσία $49.5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Forbes.

Στο πιο πρόσφατο μπλογκ της, δήλωσε ότι ήθελε να μοιράσει την περιουσία της, αφού είχε δουλέψει με ερευνητές και με τον νέο σύζυγό της για να επιλέξουν τους οργανισμούς.

“Σε αυτή την προσπάθεια κυβερνούμαστε από μία αφυπνιστική πεποίθηση ότι ο πλούτος δεν θα έπρεπε συγκεντρώνεται σε λίγους ανθρώπους και ότι οι λύσεις σχεδιάζονται και εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους “ δήλωσε η Σκοτ.

Ανάμεσα στους οργανισμούς που δέχτηκαν τις δωρεές ήταν αυτοί που προσπαθούν να γεφυρώσουν διαφορές ανάμεσα σε θρησκείες καθώς και κάποια κολλέγια και πανεπιστήμια.

Το 2019 υπέγραψε στο “Giving Pledge”, υπόσχοντας να δώσει σχεδόν όλη την περιουσία της για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το “Giving Pledge” είναι μία δέσμευση από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δωρίσουν την περιουσία τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ιδρύθηκε από τον Μπιλ και την Μελίντα Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ το 2010, και άλλοι υπογράφοντες είναι ο ιδρυτής του Star Wars, Τζορτζ Λούκας.

Ο Μπέζος δεν έχει ακόμα υπογράψει στο “Giving Pledge” ενώ ο νυν σύζυγος της Σκοτ,  υπέγραψε τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.