ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχεται σοβαρές ελλείψεις τροφίμων

07:58 - 18 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχεται σοβαρές ελλείψεις τροφίμων
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχτηκε επίσημα ότι η χώρα του αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων.

Απευθυνόμενος στη συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ είπε ότι “Η κατάσταση με τα τρόφιμα έχει γίνει πιο τεταμένη”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο αγροτικός τομέας δεν έχει πετύχει τους στόχους του λόγω των τυφώνων πέρυσι που οδηγήσαν σε πλημμύρες”.

Υπάρχουν αναφορές ότι οι τιμές τροφίμων έχουν κορυφωθεί, με τα NK News να αναφέρουν ότι ένα κιλό μπανάνες κοστίζει $45.

Ο Βόρεια Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά τις για να αποφύγει την εξάπλωση του κορονοϊού. Το εμπόριο με την Κίνα έχει μειωθεί σημαντικά  λόγω αυτού. Η Βόρεια Κορέα εξαρτάται από την Κίνα για προϊόντα όπως τα τρόφιμα, τα λιπάσματα και τα καύσιμα.

Η Βόρεια Κορέα δυσκολεύεται επίσης με τις διεθνής κυρώσεις που αντιμετωπίζει λόγω των πυρηνικών τις προγραμμάτων.

Ο Κιμ δήλωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο σε σχέση με πέρυσι.

Στην συνεδρίαση έπρεπε να συζητηθεί η σχέση των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για αυτό το θέμα.

Τον Απρίλιο, ο Κιμ ζήτησε από τους αξιωματούχους να “ξεκινήσουν μία ακόμη επίπονη παρέλαση” για να βοηθήσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.

Η έκφραση “επίπονη παρέλαση” χρησιμοποιήθηκε από την Βόρεια Κορέα όταν αναφέρθηκε στις δυσκολίες της χώρας στον λιμό της δεκαετίας του 1990, όταν η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης άφησε την Βόρεια Κορέα χωρίς σημαντική βοήθεια. Τότε υπολογίζεται ότι 3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθάναν από την πείνα.

Είναι πολύ ασυνήθιστο για τον Κιμ Γιονγκ Ουν να παραδέχεται δημοσίως ότι υπάρχει έλλειψη τροφίμων.

Το πρόβλημα με τον Κιμ, είναι ότι όταν ανέλαβε την εξουσία μετά από τον πατέρα του, υποσχέθηκε στους πολίτες ένα πιο ευκατάστατο μέλλον. Τους είχε πει ότι θα έχουν κρέας στο τραπέζι τους και ηλεκτρισμό, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί. Τώρα πρέπει να προετοιμάσει τους ανθρώπους για πιο σκληρή δουλειά.

Προσπαθεί να το συνδέσει αυτό με την πανδημία του κορονοϊού καθώς σημείωσε στην συνάντηση ότι η παγκόσμια κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη. Με πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε πληροφορίες για τον έξω κόσμο, μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κατάσταση είναι άσχημη παγκοσμίως, όχι μόνο στην Β. Κορέα. Περιέγραψε, επίσης, ότι οι προσπάθειες να κερδίσουν τον  κορονοϊό είναι παρατεταμένες και υπονόησε ότι τα σύνορα δεν θα ανοίξουν σύντομα.

Αυτό προβληματίζει κάποιες ΜΚΟ που δεν μπορούν να στείλουν φαγητό και φάρμακα στην Β. Κορέα.

To Πιονγιάνγκ έχει κλείσει και δεν ενδέχεται να ζητήσει βοήθεια. Αν συνεχίσει να αρνείται τις προσφορές για βοήθεια, τότε ίσως αναγκαστούν οι άνθρωποι να πληρώσουν το τίμημα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.