ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bullard (Fed): Το 2022 η πρώτη αύξηση επιτοκίων

17:03 - 18 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Bullard (Fed): Το 2022 η πρώτη αύξηση επιτοκίων
Μία αρχική αύξηση των επιτοκίων το 2022 θα μπορούσε να αποφασίσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed του St. Louis, James Bullard.

Η πρόβλεψή του φέρνει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από τις τελευταίες εκτιμήσεις της Federal Reserve που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη και έκαναν λόγο για δύο αυξήσεις το 2023.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο CNBC, υπογράμμισε ότι η Fed «πρέπει να είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων όσο χρειαστεί».

«Περιμένουμε μια καλή χρονιά, ένα καλό άνοιγμα της οικονομίας. Αλλά και ο πληθωρισμός είναι περισσότερος από αυτό που περιμέναμε», δήλωσε.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι οποιασδήποτε απόφασης τροποποίησης της αντίδρασης της κεντρικής τράπεζας στη χρηματοοικονομική κρίση πρέπει να προηγηθεί «μία υγιής συζήτηση», ενώ θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από «στοχευμένη προσέγγιση».

«Η πανδημία πλησιάζει στο τέλος της, οπότε είναι φυσικό να δούμε πώς να αντισταθμίσουμε τα έκτακτα μέτρα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed, στις τελευταίες προβλέψεις της, αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για τον δομικό πληθωρισμό το 2021 στο 3% από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,2%. Αύξησε παράλληλα την πρόβλεψη της για τον πληθωρισμό κατά μια ποσοστιαία μονάδα στο 3,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.