ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Απονέμεται χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας

17:12 - 21 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Ισπανία: Απονέμεται χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να δώσει χάρη την Τρίτη (22/6) στους εννέα φυλακισμένους ηγέτες της αποτυχημένης απόπειρας ανεξαρτησίας της Καταλονίας το 2017, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, σήμερα.

Με τη συγκεκριμένη πράξη ο Σάντσεθ στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στη περιφέρεια βορειοανατολικά της χώρας και στην εκκίνηση διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και τις καταλανικές αρχές.

«Η αντιπαράθεση δεν εξυπηρέτησε στην επίλυση κανενός προβλήματος», ανέφερε ο Σάντσεθ, σε ομιλία που εκφώνησε στην όπερα της Βαρκελώνης, όπου παρίσταντο περίπου 300 μέλη της καταλανικής κοινωνίας των πολιτών. «Για να επιτευχθεί μια συμφωνία κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα», υπογράμμισε. «Η ισπανική κυβέρνηση θα κάνει αυτό το πρώτο βήμα τώρα».

Να σημειωθεί πως δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 60% των Ισπανών τάσσονται κατά της αποφυλάκισης των εννέα πολιτικών και ακτιβιστών, οι οποίοι φυλακίστηκαν το 2019 για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στα γεγονότα που οδήγησαν στην πολιτική κρίση.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 21 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.