ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ (ΕΚΤ):Ασθενείς οι πιέσεις του πληθωρισμού των ΗΠΑ στην Ευρωζώνη

19:37 - 21 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ (ΕΚΤ):Ασθενείς οι πιέσεις του πληθωρισμού των ΗΠΑ στην Ευρωζώνη
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μόνο περιορισμένο αντίκτυπο στην Ευρωζώνη θα έχει η επιτάχυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Οι προβλέψεις για τις πληθωριστικές πιέσεις ανάγκασαν τη Fed να αλλάξει τη στάση της όσον αφορά με τους κινδύνους από το ανοδικό ράλι στις τιμές.

Η πίεση, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μπορεί να μεταφερθεί «μέσω απευθείας καναλιών όπως τα εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ και μέσω αρκετών έμμεσων μηχανισμών στο εμπόριο», όπως ανέφερε κατά την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκτίμησε δε ότι ο αντίκτυπος στον πληθωρισμό της ευρωζώνης «θα είναι μέτριος».

«Οι πιέσεις στις τιμές αναμένεται να ενισχυθούν κάπως φέτος λόγω των προσωρινών περιορισμών στην προσφορά και της ανάκαμψης στην εγχώρια ζήτηση, αλλά αναμένεται να παραμένουν ασθενείς», υπογράμμισε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ενώ, επεσήμανε ότι «οι προοπτικές της οικονομίας έχουν βελτιωθεί καθώς η κατάσταση με την πανδημία γίνεται καλύτερη», υπογραμμίζοντας ότι η ανάκαμψη από την πανδημία στις ΗΠΑ έχει προχωρήσει περισσότερο απ' ό,τι στην Ευρωζώνη.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί με προσοχή τις διαπραγµατεύσεις για τους μισθούς, αν και διευκρίνισε ότι δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι που να προμηνύουν «ότι οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις είναι σε επίπεδα που θα οδηγούσαν σε πληθωρστική πίεση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.