ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Προετοιμάζεται για συγκρούσεις με τις ΗΠΑ

09:08 - 22 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Κιμ Γιονγκ Ουν: Προετοιμάζεται για συγκρούσεις με τις ΗΠΑ
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να προετοιμαστεί και για “διάλογο και για σύγκρουση” με τις ΗΠΑ και ειδικότερα να είναι “τελείως προετοιμασμένη για σύγκρουση”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ αναφέρεται άμεσα στη διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Η Βόρεια Κορέα είχε νωρίτερα αγνοήσει της προσπάθειες της καινούριας Αμερικανικής κυβέρνησης να καθιερώσουν διπλωματικές επικοινωνίες.

Οι ΗΠΑ ζητάνε από την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα της, κάτι το οποίο αρνούνται να κάνουν, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών να επιβάλλει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στην Β. Κορέα.

Ο Κιμ έκανε τις τελευταίες του ανακοινώσεις σε ένα συμβούλιο ανώτατων ηγετών που ξεκίνησε αυτή την βδομάδα στο Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ δήλωσε ότι “πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ιδίως για συγκρούσεις προκειμένου να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια του κράτους μας και τα ενδιαφέροντα μας για ανεξάρτητη ανάπτυξη” καθώς και να εξασφαλίσουμε ένα ειρηνικό περιβάλλον και την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας. Πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιδράσει γρήγορα και απότομα σε κάθε εξέλιξη και θα “επικεντρώσει τις προσπάθειες της στο να πάρει σταθερό έλεγχο της κατάστασης στην Κορεάτικη χερσόνησο”.

Αυτές οι δηλώσεις του έγιναν λίγες μέρες αφού αναγνώρισε επίσημα ότι η Βόρεια Κορέα έχει ελλείψεις τροφίμων.

Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, οι ηγέτες των G7 ζητήσαν από την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της προγράμματα και να συνεχίσει τον διάλογο.

Η σχέση του Κιμ με την διοίκηση του Μπάιντεν είναι μέχρι τώρα ανήσυχη και με εντάσεις.

Πριν τις εκλογές των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Κιμ “αγριάνθρωπο” και κάποιες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέο προέδρου των ΗΠΑ, ο Κιμ έδωσε μία παράσταση των δυνάμεων της κάνοντας μία τεράστια στρατιωτική παρέλαση για να παρουσιάσει έναν νέο πύραυλο.

Τον Απρίλιο ο Μπάιντεν αποκάλεσε την Β. Κορέα μία “σοβαρή απειλή” στην παγκόσμια ασφάλεια, οδηγώντας σε μία θυμωμένη απάντηση από το Πιονγιάνγκ που είπε ότι η δήλωση του Μπάιντεν αποδεικνύει τις προθέσεις του Μπάιντεν να “συνεχίσει να επιβάλλει εχθρικές τακτικές” απέναντι στην Β. Κορέα.

Οι ΗΠΑ ανακοινώσαν ότι θα συνεχίσουν να στοχεύουν στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. Ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί μία διπλωματική τακτική αυστηρής αποτροπής. Η πολιτική των ΗΠΑ δεν θα επικεντρωθεί ούτε στην επίτευξη μίας μεγάλης συμφωνίας αλλά ούτε θα βασιστεί στην στρατηγική υπομονή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζενιφερ Ψάκη.

Οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μία “μελετημένη προσέγγιση που θα είναι ανοιχτή και θα εξερευνήσουν την διπλωματία με την Β. Κορέα”.

“Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ένα λεπτομερές σχέδιο γιατί θέλει να είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να εμπλέξει την Πιονγιάνγκ όπου μπορεί να υπάρξει πρόοδος” είπε ο Leif-Eric Easley.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την αποτροπή, συντονίζοντας τις στρατηγικές τους, την στρατιωτική εκπαίδευση και τις άμυνες με τους συμμάχους”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.