ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πεταμένος» πίνακας του David Bowie, θα πουληθεί για χιλιάδες δολάρια

13:32 - 22 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
«Πεταμένος» πίνακας του David Bowie, θα πουληθεί για χιλιάδες δολάρια
Ένα σπάνιο έργο τέχνης του θρυλικού μουσικού, David Bowie, το οποίο βρέθηκε σε μία χωματερή στον Καναδά, θα βγει σε δημοπρασία και αναμένεται να πουληθεί για χιλιάδες δολάρια.

Το έργο τέχνης, το οποίο πουλήθηκε στην χωματερή για 5 Καναδέζικα δολάρια (περίπου 4 Αμερικάνικα δολάρια) αναμένεται να μαζέψει τουλάχιστον 12000 Καναδέζικα δολάρια.

Οι ειδικοί λένε ότι η χαρακτηριστική υπογραφή στο πίσω μέρος του έργου αποδεικνύει ότι έχει φτιαχτεί από τον μουσικό.

Η δημοπρασία θα κλείσει στις 24 Ιουνίου με προσφορές ύψους 38100 Καναδέζικων δολαρίων μέχρι τώρα.

To έργο τέχνης βρέθηκε από μία ανώνυμη γυναίκα σε ένα κέντρο δωρεών έξω από την χωματερή του Machar.

Ο καμβάς που είναι μεγέθους 9.75 x 8 ίντσες έχει μία ετικέτα με το όνομα του καλλιτέχνη και την ημερομηνία 1997, καθώς και μία περιγραφή του έργου ως “ακρυλικό και κολάζ κομπιούτερ σε καμβά”.

“Το έργο κίνησε το ενδιαφέρον πριν καν δουν το όνομα του καλλιτέχνη” είπε ο διευθυντής του κέντρου δημοπρασιών, Rob Cowley, στο CNN.

Η προέλευση του έργου, με τίτλο "DHead XLVI", πιστοποιήθηκε και από τον Andy Peters, ο οποίος είναι συλλέκτης αυτογράφων του David Bowie από το 1978 και ξεκίνησε να προσφέρει τις ειδικές γνώσεις του όταν πέθανε ο μουσικός το 2016.

Το έργο τέχνης είναι κομμάτι μίας σειράς από 47 έργα σε καμβά, τα οποία ονόμασε ο Bowie “Dead Heads”. Κάθε κομμάτι ονομάζεται “DHead” με έναν Ρωμαϊκό αριθμό να ακολουθεί.

Οι δημοπράτες λένε ότι το θέμα του έργου μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ, ωστόσο άλλα έργα της σειράς προβάλλουν φίλους του, μέλη του συγκροτήματος και γνωστούς του. Η σειρά έχει ακόμα και πορτρέτα του Bowie.

Ο πίνακας δείχνει έναν άνθρωπο στο προφίλ του, σύμφωνα με τον Cowley, χαρακτηρίζοντας το ως ένα ημι-αφηρημένο πορτρέτο.

Το πρόσωπο δεν έχει διακριτά χαρακτηριστικά, τα μαλλιά του οποίου είναι σχετικά μακριά, θυμίζοντας την μόδα της δεκαετίας του 1960 και 1970.

“Η φιγούρα είναι ντυμένη σε γαλαζοπράσινο χρώμα, και τα μαλλιά της έχουν τόνους γαλαζοπράσινου και βαθύ κόκκινου. Το ανοιχτό κόκκινο φόντο είναι σχεδόν πορφυρό” δήλωσε ο Cowley.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.