ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική άνοδος στη Wall - Rebound των ευρω-αγορών

17:32 - 29 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Οι βελτιωμένες προοπτικές κερδοφορίας των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου αποτελούν το «όχημα» της ανόδου στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, μετά τις φήμες που θέλουν την Apple να λανσάρει νέο μοντέλο του iPod αλλά και την αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της στην οποία προχώρησε η Seagate Technology.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,72% στις 13.135,98 μονάδες, ο Nasdaq κατά 0,93% στις 2.523,79 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,79% στις 1.443,62 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple αναμένεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα του iPod media player στις 5 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη η Seagate, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια σκληρών δίσκων, καταγράφει σημαντικά κέρδη καθώς οι πωλήσεις τη ενισχύθηκαν αρκετά από την αυξημένη ζήτηση λόγω της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα 72,08 δολάρια ανά βαρέλι οδηγεί υψηλότερα τη μετοχή της Exxon Mobil αλλά και των υπόλοιπων εταιρειών του ενεργειακού κλάδου.

Οι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση διαγράφοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη,

Στα μάκρο της ημέρας μείωση κατά 4% σημείωσαν οι αιτήσεις για ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς το επιτόκιο στα δάνεια διάρκειας ενός έτους έχει ενισχυθεί σε ιστορικά υψηλά.Ο σχετικός δείκτης που παρακολουθεί τις αιτήσεις υποχώρησε στις 615,2 από 641,1 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται, και οι όροι δανεισμού να γίνονται αυστηρότεροι οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων θα μειωθούν ακόμη περισσότερο

Ανοδικά κινείται και η Ευρώπη, ανακάμπτοντας από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε νωρίτερα.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,40 στις 6.126,70 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,38% στις 5.495,19 μονάδες ενώ ο DAX κινείται πτωτικά οριακά κατά 0,04% στις 7.427,55 μονάδες.

Οι εθνικοί δείκτες ενισχύονται σε 11 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3% στις 365,71 μονάδες, ενώ νωρίτερα σημείωνε απώλειες της τάξεως του 0,9%.

Νευρικότητα προκάλεσε στους επενδυτές η ανακοίνωση της Standard & Poor's ότι ένα βρετανικό hedge fund ενδέχεται να προχωρήσει, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική, σε ρευστοποίηση 6 δις. δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία, λόγω των εκτιμήσεων ότι η κρίση στην πιστωτική αγορά θα πλήξει τα οικονομικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της Accor καταγράφει σημαντικά κέρδη μετά και τα υπερδιπλάσια κέρδη που ανακοίνωσε για τον πρώτο εξάμηνο του 2007.

Η μετοχή της Saipem ενισχύεται καθώς η UBS προχώρησε σε αύξηση της σύστασής της σημειώνοντας ότι παραμένει φθηνή.

Με θετικό έδαφος και η Gaz de France τη οποίας τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.