ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ρίχνει το βάρος της στις μάσκες FFP2 για παιδιά

19:13 - 22 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Ρίχνει το βάρος της στις μάσκες FFP2 για παιδιά
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ειδικές μάσκες FFP2 για παιδιά δεν ήταν πρόβλημα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει τώρα να το αλλάξει. Ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας, υπάρχει ανάγκη για κατάλληλες παιδικές μάσκες, σύμφωνα με το Βερολίνο.

Σε συμφωνία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Ιατρικών Συσκευών ξεκίνησε την τυποποίηση μάσκας προστασίας από τον κορονοϊό, το οποίο θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη μάσκες σε μεγέθη παιδιών, γράφει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας σε απάντηση ενός αιτήματος από τους Πράσινους στην Ομοσπονδιακή Βουλη.

Η πράσινη πολιτικός Tabea Rößner επέκρινε ότι αυτό που έχει σύμβει είναι άκρως κατακριτέο. «Είναι μια κακή αλήθεια ότι μετά από 16 μήνες από την πανδημία δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες μάσκες FFP2 για παιδιά που να διατίθενται στην αγορά. Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες, οπότε είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής έρευνα και ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.», δήλωσε.

Η απαίτηση μάσκας FFP2 στα σχολεία έχει αρθεί εδώ και ένα μήνα στην Γερμανία , αλλά πολλά παιδιά φορούν μάσκες προσανατολισμένες για ενήλικες σε λεωφορεία και τρένα. "Είναι ανεύθυνο το ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ενήργησε νωρίτερα ενόψει της πανδημικής κατάστασης που έχει παραμείνει για τόσο καιρό". «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέτυχε να παρέχει στοχευμένη προστασία για τα παιδιά».

Προϋποθέσεις

Στην απάντησή της, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αναφέρθηκε σε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο σύμφωνα με το οποίο επιλέγονται δέκα άτομα δοκιμών με διαφορετικά σχήματα προσώπου κατά τον έλεγχο μάσκας. Επομένως, δεν αποκλείεται "ότι οι μάσκες κατασκευάζονται και ελέγχονται για να είναι κατάλληλες για παιδιά και εφήβους στον τομέα της προστασίας από τον κορονοϊό. «Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή εφαρμογή της μάσκας για παιδιά και εφήβους κατά ττην εφαρμογή της».

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση του κορονοϊου στη Γερμανία συνεχίζει να μειώνεται. Το σαββατοκύριακο, τα κρούσματα επανήλθαν στα τριψήφια νούμερα για πρώτη φορά μετά από  εννέα μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.