ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον Ντερ Λάιεν: Η Ουγγαρία ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων

13:16 - 23 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Φον Ντερ Λάιεν: Η Ουγγαρία ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων
«Ντροπή» χαρακτηρίστηκε από την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο νόμος της Ουγγαρίας, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με τον Βέλγο Πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Βελγίου, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τους αρμόδιους επιτρόπους να γράψουν επιστολή προς τις ουγγρικές αρχές εκφράζοντας την ανησυχία πριν το νομοσχέδιο τεθεί σε εφαρμογή.

«Αυτός ο νόμος ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε η ίδια.

«Δεν κάνουμε συμβιβασμούς», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Θα χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της Κομισιόν για να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει εγγύηση για τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών όποιος κι αν είναι κάποιος, όπου κι αν μένει».

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο της Ουγγαρίας που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 23 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.