ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Στα $2 τρισ. η αξία-Παραμένει πίσω από την Apple

14:54 - 23 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Microsoft: Στα $2 τρισ. η αξία-Παραμένει πίσω από την Apple
Το «φράγμα» των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε αξία, ξεπέρασε η Microsoft την Τρίτη 22/6, μην μπορώντας ωστόσο, να «περάσει μπροστά» από την Apple, η οποία είχε καταφέρει να το πετύχει πρώτη.

Αναλυτικότερα, οι μετοχές της Microsoft, «κέρδισαν» 1,2% την Τρίτη, με το απόθεμα να κλείνει στα 265,51 $ ανά μετοχή, έχοντας ανώτατο όριο αγοράς τα 1,96 τρισεκατομμυρία δολάρια, την στιγμή που η αποτίμηση της Apple στην αγορά ανέρχεται στα 2,24 τρισεκατομμύρια δολάρια.  Να σημειωθεί ότι η Saudi Aramco, έσπασε το ρεκόρ το 2019, όταν σημείωσε αποτίμηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματιστήριο Tadawul της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, το όριο αγοράς του τιτάνα πετρελαίου ανήλθε στα 1,88 τρισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι μετοχές της Microsoft έχουν αυξηθεί 19% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας τις τεχνολογικές εταιρείες Apple και Amazon.

Η άνοδος των τιμών των μετοχών θεωρείται ότι ενθαρρύνεται από τους επενδυτές, αφού ποντάρουν στο προβάδισμά της στο cloud computing, το οποίο φαίνεται πως είναι το επίκεντρο της επόμενης παγκόσμιας ανάπτυξης. Ο Dan Ives του Wedbush σημείωσε ότι η Amazon Web Services, η Google και η IBM θα επωφεληθούν επίσης, πέρα από την Microsoft, καθώς ο εταιρικός φόρτος εργασίας στο cloud αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% έως το 2022. 

Παρόλα αυτά, ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι οι αποτιμήσεις των τεχνολογικών αποθεμάτων γενικά είναι πολύ υψηλές, αν και είναι πιθανό να υπάρξει μία πορεία ζιγκ-ζαγκ παρά μια «ελεύθερη πτώση». 

Η Apple ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αξίας τον περασμένο Αύγουστο και έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Η Amazon σημείωσε αποτίμηση 1,77 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη, ενώ η μητρική της Google, Alphabet έφτασε τα 1,67 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:53 - 23 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.