ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής: Επίθεση σε Όρμπαν, αιχμές για Ελλάδα και ήττα...Μέρκελ

09:36 - 25 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Σύνοδος Κορυφής: Επίθεση σε Όρμπαν, αιχμές για Ελλάδα και ήττα...Μέρκελ
Σε ένα σύντομο απολογισμό της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ είναι σημαντικό να σημειώσουμε την ομαδική επίθεση στην Ουγγαρία του Όρμπαν, στις αιχμές για την Ελλάδα σχετικά με τον τουρισμό, αλλά και την... ήττα της Άγκελα Μέρκελ.

Οι ηγέτες της ΕΕ, στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου την Πέμπτη (24/6) επιτέθηκαν ομαδικά στον Βίκτορ Ορμπάν στο ρεφρέν για τον αμφιλεγόμενο νόμο κατά της LGBTQ της Ουγγαρίας, με τον Mark Rutte να φτάνει στα άκρα, κάνοντας λόγο ακόμα και για έξοδο της Ουγγαρίας από την ΕΕ!

Θετικά για Ελλάδα και Κύπρο κρίνονται τα όσα αποφάσισε η Σύνοδος για Κυπριακό και προσφυγικό.

Ηχηρή παρέμβαση υπήρξε και για τα ταξίδια, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν να ενώνουν τις φωνές τους και να αφήνουν αιχμές για τουριστικές χώρες, όπως η Ελλάδα, που δέχονται χωρίς περιορισμούς ταξιδιώτες που έχουν λάβει κινεζικά και ρωσικά εμβόλια, αλλά και από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου... καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα.

Ασφαλώς, δεν αναμένεται Ελλάδα και Πορτογαλία να αλλάξουν στάση, ωστόσο, το ερώτημα είναι εάν τελικά θα ληφθούν μέτρα από τη Σύνοδο που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως η Άνγκελα Μέρκελ αντιμετώπισε αποφασιστική απόρριψη από τους υπόλοιπους ηγέτες στο αίτημά της για σύνοδο κορυφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όχι ακριβώς το ιδανικό φινάλε πριν φύγει από την πολιτική αρένα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.