ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Αποσύρονται οι αμερικανικές κυρώσεις μέσω διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά

14:18 - 25 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Ιράν: Αποσύρονται οι αμερικανικές κυρώσεις μέσω διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να αποσύρει όλες τις κυρώσεις αναφορικά με το πετρέλαιο και τη ναυτιλία κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας με την Τεχεράνη, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος.

Ειδικότερα, όπως είπε ο Mahmoud Vaezi, έχει επιτευχθεί συμφωνία για την άρση όλων των κυρώσεων στους τομείς της ασφάλισης, του πετρελαίου και της ναυτιλίας, που επιβλήθηκαν από τον (πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται ότι οι ΗΠΑ θα βγάλουν επίσης από τη «μαύρη» λίστα ορισμένους εξέχοντες Ιρανούς αξιωματούχους.

Ο Vaezi ανέφερε επίσης πως περίπου 1.040 κυρώσεις από την εποχή του Τραμπ θα ακυρωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας. Συμφωνήθηκε επίσης να αρθούν ορισμένες κυρώσεις εναντίον ατόμων και μελών του στενού κύκλου του απερχόμενου ηγέτη του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Σημειώνεται ότι το Ιράν δεσμεύτηκε το 2015 να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα για να επιτευχθεί η άρση των διεθνών κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Τραμπ εγκατέλειψε τη συμφωνία τρία χρόνια αργότερα και επέβαλε κυρώσεις, μετά τις οποίες η Τεχεράνη απάντησε παραβιάζοντας ορισμένα όρια στην πυρηνική συμφωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:18 - 25 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.