ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Virgin Galactic: Έλαβε «πράσινο φως» για διαστημικά ταξίδια με επιβάτες

17:20 - 25 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Virgin Galactic: Έλαβε «πράσινο φως» για διαστημικά ταξίδια με επιβάτες
Την έγκριση της Ομοσπονδιακής Αρχής Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration - FAA) έλαβε η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία επιτρέπεται πλέον να δεχτεί επιβάτες στις διαστημικές πτήσεις, που προγραμματίζει να πραγματοποιήσει.

Η σημερινή απόφαση στην ουσία κάνει πραγματικότητα το όνειρο του εκκεντρικού επιχειρηματία που ξεκίνησε να οραματίζεται τα διαστημικά ταξίδια το 2004 και άρχιζε να κατασκευάζει και το κατάλληλο αεροσκάφος για αυτό τον σκοπό.

«Η έγκριση από την FAA ... μας δίνει αυτοπεποίθηση καθώς προχωράμε στην πρώτη πλήρως δοκιμασμένη πτήση δοκιμής αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Galactic, Mάικλ Γκολκγκλαζίερ.

{https://twitter.com/virgingalactic/status/1408377824591761409}

Το SpaceShipTwo, το διαστημικό επιβατικό σκάφος της Virgin Galactic, ολοκλήρωσε τον προηγούμενο μήνα με επιτυχία την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση και προσγειώθηκε από τους δύο πιλότους με ασφάλεια. Το SpaceShipTwo μπορεί να φιλοξενήσει έξι επιβάτες και ήδη όλες οι θέσεις για τα πρώτα ταξίδια είναι «κλεισμένες».

Το αεροσκάφος θα μεταφέρει το πρώτο εμπορικό επιβατικό διαστημόπλοιο σε μεγάλο ύψος, απ’ όπου θα εκτοξεύεται στο Διάστημα. 

Σύμφωνα με το CNBC, πληροφορίες θέλουν τον Ρίτσαρντ Μπράνσον να προγραμματίζει την πτήση που θα τον ταξιδέψει στο διάστημα για πρώτη φορά για το σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, ώστε να γίνει νωρίτερα από την προγραμματισμένη πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, η οποία θα γίνει στις 20 Ιουλίου. 

Το διαστημικό ταξίδι θα διαρκεί δυόμισι ώρες, πέντε λεπτά από τις οποίες θα είναι σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 25 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.