ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει η Μέρκελ στο θέμα των μη εγκεκριμένων εμβολίων

18:32 - 25 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Επιμένει η Μέρκελ στο θέμα των μη εγκεκριμένων εμβολίων
Η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε και μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο ζήτημα των ταξιδιών και στο γεγονός ότι χώρες όπως η Ελλάδα δέχονται ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλια από Ρωσία και Κίνα, που δεν είναι εγκεκριμένα από τον ECDC.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα Καγκελάριος παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τη μετάλλαξη Δέλτα, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο Ισραήλ, όπου οι εμβολιασμοί είναι πιο μπροστά, σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ.

Χαρακτήρισε μεν «success story», την εφαρμογή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid της ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν και για την ανάγκη συντονισμού έναντι των νέων παραλλαγών του ιού και για το «τί μέλλει γενέσθαι» με τα εμβόλια τα οποία δεν έχουν λάβει την έγκριση του ΕΜΑ.

Να θυμίσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της Συνόδου η Μέρκελ καυτηρίασε την επιλογή χωρών που στηρίζονται στον τουρισμό, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία να δέχονται τουρίστες με χαλαρά κριτήρια.

Αναφορικά με την Τουρκία, είπε ότι η κατάσταση δεν είναι πια τόσο σοβαρή όσο πριν λίγο καιρό και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί έτσι. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την τελωνειακή ένωση, αλλά και με την πρόταση της Επιτροπής για νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες τόσο στην Τουρκία, όσο και στο Λίβανο και την Ιορδανία - μια πρόταση την οποία η Επιτροπή δεν έχει ακόμα υποβάλει με όλες της τις λεπτομέρειες.

Τέλος, σχετικά με τη Ρωσία, η Άγγελα Μέρκελ είπε ότι έγινε μια «ειλικρινής συζήτηση». Η Γαλλία και η Γερμανία θέλησαν να πάνε πιο πέρα από τα συμπεράσματα που είχε ετοιμάσει το Συμβούλιο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για μια Σύνοδο της ΕΕ με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:33 - 25 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.