ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Έρχονται εγκρίσεις για δύο νέα εμβόλια εντός του καλοκαιριού

21:43 - 25 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Έρχονται εγκρίσεις για δύο νέα εμβόλια εντός του καλοκαιριού
Αιτήματα από τουλάχιστον τρεις εταιρείες παρασκευής εμβολίων έχει λάβει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εγκρίνει τα σκευάσματά τους για κατεπείγουσα χρήση και ελπίζει ότι θα δώσει την έγκρισή του σε τουλάχιστον ένα ή δύο από αυτά σε έναν με δύο μήνες.

Η Μαριάντζελα Σιμάο, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, αρμόδια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, δεν διευκρίνισε ποια εμβόλια εξετάζονται αυτήν την περίοδο.

Μέχρι στιγμής ο ΠΟΥ έχει δώσει έγκριση στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Sinopharm και Sinovac.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαρακτήρισε «παγκόσμια αποτυχία που υπογραμμίζει τις αδικίες» την ανικανότητα του κόσμου να παράσχει αρκετά εμβόλια για τις φτωχές χώρες.

«Δεν φταίει η διστακτικότητα (σ.σ. απέναντι στα εμβόλια). Φταίει η έλλειψη εμβολίων. Και η κατάσταση σε πολλές φτωχές χώρες, ιδίως στην Αφρική, είναι πολύ ανησυχητική. Δεν υπάρχουν εμβόλια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παραδόσεις ή για δυνατότητες απορρόφησης, όταν δεν υπάρχουν εμβόλια», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.