ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαγκλαντές: Νέο lockdown και μαζική φυγή των κατοίκων (βίντεο)

16:37 - 27 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Μπαγκλαντές: Νέο lockdown και μαζική φυγή των κατοίκων (βίντεο)
Αντιμέτωπο με μια «επικίνδυνη και ανησυχητική» αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, το Μπαγκλαντές θα επιβάλει από αύριο (28/6) ένα νέο εξαιρετικά αυστηρό lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, το Μπαγκλαντές θα επιβάλει από Δευτέρα και για μία εβδομάδα εξαιρετικά αυστηρό lockdown, μετά την «επικίνδυνη και πολύ ανησυχητική» αύξηση των μολύνσεων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα κλείσουν για μια εβδομάδα- θα επιτρέπονται έξοδοι μόνο για ιατρικούς λόγους, σημείωσε η κυβέρνηση.

«Κανένας δεν θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», υπογραμμίστηκε σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Ρόμπεντ Αμίν, τόνισε ότι θα αναπτυχθούν η αστυνομία και η συνοριοφυλακή για να επιβάλλουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, προειδοποιώντας ότι μπορεί να κληθεί ακόμη και ο στρατός, εάν κριθεί πως είναι απαραίτητο.

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ανησυχητική. Εάν δεν καταφέρουμε να την περιορίσουμε τώρα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κατάσταση που θα μοιάζει με αυτή στην Ινδία», επεσήμανε ο Δρ. Αμίν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δείκτης των μολύνσεων βρίσκεται σε άνοδο από τα μέσα του Μαΐου στο Μπανγκλαντές των 170 εκατομμυρίων κατοίκων. Την Παρασκευή, οι αρχές ανακοίνωσαν σχεδόν 6.000 κρούσματα και 108 θανάτους, τον δεύτερο βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό από την εκδήλωση της πανδημίας. Χθες Σάββατο, ανακοίνωσαν πάνω από 4.300 κρούσματα (επί συνόλου 19.262 τεστ) και άλλους 77 θανάτους. Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ξεπέρασε το όριο των 14.000 θανάτων – έφθασε στους 14.053 νεκρούς επί συνόλου 883.138 κρουσμάτων.

Οι αρχές τονίζουν ότι η κατάσταση σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ινδία είναι καταστροφική. Τα νοσοκομεία στις πόλεις Κούλνα και Ράτζσαχι έχουν ξεχειλίσει.

Στο πλαίσιο αυτό, λίγο πριν την επιβολή αυστηρού lockdown,οι κάτοικοι της πρωτεύσουσας Ντάκα προσπαθούν να την εγκαταλείψουν για να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.