ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία: Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας επαναφέρουν τη χρέωση roaming στην Ευρώπη

10:18 - 28 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Αγγλία: Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας επαναφέρουν τη χρέωση roaming στην Ευρώπη
Ο Αγγλικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας ‘EE’ θα χρεώνει τους νέους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο.

Όσοι εγγράφονται ή αναβαθμίζουν το συμβόλαιό τους από τις 7 Ιουλίου 2021 θα χρεώνονται 2 λίρες την ημέρα για να χρησιμοποιήσουν την παροχή τους σε 47 ευρωπαϊκούς προορισμούς από τον Ιανουάριο του 2022.

Η EE, η οποία ανήκει στον Όμιλο BT, δήλωσε προηγουμένως ότι δεν είχε σχέδια να επαναφέρει τις χρεώσεις roaming στην Ευρώπη.

Είναι ο πρώτος φορέας τηλεπικοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου που επανέφερε τις χρεώσεις από την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο.

Από το 2017, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν επιπλέον τους πελάτες για να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχουν ορισμένα όρια «ορθής χρήσης», για παράδειγμα, δεν μπορείτε να πάρετε συμβόλαιο κινητού τηλεφώνου από τη Ρουμανία και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε όλο το χρόνο στην Ιταλία.

Τον Ιανουάριο του 2021, οι EE, O2, Three και Vodafone δήλωσαν ότι δεν είχαν σχέδια να επαναφέρουν τις χρεώσεις roaming, παρά το γεγονός ότι το Brexit τους έδωσε την επιλογή να το πράξουν.

Η ΕΕ δήλωσε την Πέμπτη ότι η εισαγωγή των χρεώσεων "θα υποστηρίξει τις επενδύσεις στην εξυπηρέτηση πελατών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο κορυφαίο δίκτυο του ΗΒ".

Ωστόσο, δεν θα χρεώνει επιπλέον τους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Οι πελάτες που ταξιδεύουν στους 47 ευρωπαϊκούς προορισμούς που έχουν επηρεαστεί θα μπορούν επίσης να αγοράσουν κάρτες 30 ημερών για 10 λίρες για να χρησιμοποιήσουν την εγχώρια χρέωση τους στο εξωτερικό.

«Δίκαιη χρήση»

Την Τετάρτη, αναφέρθηκε ότι το O2 θα επαναφέρει επίσης τις χρεώσεις roaming.

Ωστόσο, απλώς προσθέτει ένα όριο δεδομένων "ορθής χρήσης" 25 GB το μήνα, και δεν θα χρεώνει περισσότερο τους πελάτες για να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα όρια ορθής χρήσης είναι φυσιολογικά και επιτρέπονταν όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ακόμη μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον επόμενο μήνα, η Three θα μειώσει το όριο ορθής χρήσης από 20 GB το μήνα σε 12 GB.

Η εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι και οι δύο πλευρές θα ενθαρρύνουν τους φορείς κινητής τηλεφωνίας να έχουν "διαφανείς και λογικές τιμές" για το roaming, αλλά δεν απαγόρευσε τις χρεώσεις.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης ενθάρρυναν τα άτομα που ταξιδεύουν στην Ευρώπη να επικοινωνήσουν με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας τους για να μάθουν για τυχόν χρεώσεις roaming. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.