ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: «Φρένο» στη διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

14:40 - 28 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: «Φρένο» στη διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Με νέα του έκθεση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, ζητεί να μπει φραγμός στην διακίνηση διαδικτυακού υλικού, που αφορά σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, με τρόπο που να συμμορφώνεται πλήρως με τα ανθρώπινα δικαιώματα - και πάνω απ’ όλα, να σέβεται το δικαίωμα των παιδιών στην ιδιωτική ζωή!

Η έκθεση εκπονήθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λινός-Αλεξάντρο Σισιλιανός, για την Επιτροπή Λανζαρότε των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση.

Με βάση ένα ευρύ φάσμα προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στοχεύει να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη προσέγγιση στη χρήση αυτοματοποιημένων τεχνολογιών για τον εντοπισμό υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η έκθεση περιέχει μια σειρά συστάσεων και ζητεί τη δημιουργία ενός «πλαισίου δημοσίου συμφέροντος», βάσει της σύμβασης Lanzarote και άλλων συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών να εντοπίζουν, να αφαιρούν και να αναφέρουν σχετικό περιεχόμενο αυτόματα σύμφωνα με τα δεδομένα προστασία και προστασία της ιδιωτικής ζωής.

«Υπήρξε μια απότομη αύξηση στην ανταλλαγή διαδικτυακού υλικού κακοποίησης παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić.

«Αυτό έχει καταστροφικό και διαρκές αντίκτυπο στα παιδιά που εμπλέκονται, πρώτα μέσω της ίδιας της κακοποίησης και στη συνέχεια μέσω της συνεχούς κυκλοφορίας εικόνων τους στο διαδίκτυο».

«Είναι ζωτικής σημασίας να προστατέψουμε τα θύματα, να διερευνήσουμε αυτά τα τρομερά εγκλήματα και να σταματήσουμε την κυκλοφορία αυτού του υλικού. Και αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που να συμμορφώνεται πλήρως με τα ανθρώπινα δικαιώματα - και πάνω απ’ όλα, να σέβεται το δικαίωμα των παιδιών στην ιδιωτική ζωή», κατέληξε.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.